Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 23. februar 2018

Scroll to top

Top

No Comments

3D print hjælper handicappede

3D print hjælper handicappede

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

3D print har i mange år været én af de mest hypede teknologier. Men også en af de teknologier, der har skuffet. For hvad er det helt præcist, det skal bruges til? Kan 3D print overhovedet bruges til noget praktisk ude i den virkelige verden?

Herunder finder du fire eksempler, der helt sikkert vil overbevise dig om, at 3D print godt kan bruges til noget!

 

Fotografier til de blinde
‘Touchable Memories’ er et socialt eksperiment sat i værk for at give blinde mulighed for at ’se’ fotografier. Det er det spanske, kreative bureau Lola, der står bag projektet, og de mener, at teknologi skal bruges til noget praktisk, for at den har værdi. Og lige præcis værdi har Lola skabt masser af for de fem mennesker, der har været med i projektet. Lola har genskabt nogle af de fem menneskers yndlingsfotografier i 3D, så de igen kan ’se’ billederne.

Uset kunst
Et andet projekt, der lader blinde ’se’ billeder, er ‘Unseen Art’. Her er det klassiske kunstværker som Mona Lisa, der er blevet genskabt i 3D ved hjælp af 3D print. På den måde kan blinde også nyde de klassiske malerier, der hænger i gallerier rundt om i verden.

Børn bliver 3D superhelte
Det er ikke sjovt at være anderledes, når man er barn. Det er ikke sjovt at se anderledes ud end klassekammeraterne og fx. mangle en hånd eller fingre. Men proteser er dyre, og børn vokser hurtigt ud af dem. Løsningen? 3D-printede proteser lavet af et verdensomspændende fællesskab af frivillige!

Verdens Maker fællesskab, ledet af e-NABLE og Open Bionics, har nemlig sat gang i deres 3D printere for at printe nye hænder til børn, der – af den ene eller anden grund – ikke kan få en almindelig protese.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Og det er ikke bare almindelige, kedelige proteser børnene får. Der er både lavet proteser til hemmelige agenter og proteser med Wolverine klør. Ja, Disney er endda gået ind i projektet og har lavet tre designs, så man nu kan få proteser med Iron Man, Frost eller Star Wars design. Disse proteser er dog lidt dyrere og ikke Open Source.

Open Source er ellers et nøgleelement i processen. Alle tegningerne til proteserne ligger nemlig på nettet til downloads, og det er frivillige over hele verden, der printer proteserne. Derved kan omkostningen til fremstilling af en protese holdes nede på 35$, og produktionstiden er også kort i forhold til traditionelle proteser.

Børnene synes, at proteserne er seje. De har – hele deres liv – skulle leve med at være anderledes end deres kammerater, men nu har de lige pludselig en ting, der gør dem specielle, og de fortæller endda, at deres kammerater – som ikke er handicappede – også gerne vil have en 3D printet hånd. Og man kan jo godt forstå dem, for hvem ville ikke gerne have en hånd med Wolverine klør?

Blind mor ’ser’ sin søn – inden han bliver født
Det sidste eksempel er lidt af en tåreperser! Så er du advaret.

Ble producenten ‘Huggies’ fik nemlig den geniale idé at lave et 3D print ud fra en blind, kommende mors skanning.

Den blinde kvinde kunne jo – af gode grunde – ikke se ultralydsskanning, så i stedet fik hun overrakt et 3D print af sin ufødte søn, så hun kunne mærke, hvordan han så ud.

Det hele blev fanget på video, og du kan se det lige HER

Submit a Comment

Skriv en kommentar