Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 19. februar 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Apple slagter betalte operativsystemer med OS X Mavericks

geekgirlmagazine tech it ikvindelige vaerksaettere apple free operating system os mavericks

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

geekgirlmagazine tech it ikvindelige vaerksaettere apple free operating system os mavericks
Sammen med overvældende lækre opdateringer af både iPad og iPad mini, lancerede Apple i tirsdags nyheden om, at de fra den kommende opdatering til OS X 10.9 Mavericks, vil gøre opdateringer af eksisterende brugeres operativsystemer gratis.

(se hele eventet streamet hos Apple hér)

Dermed bryder de med en 16 år gammel tradition, og gør det meget tydeligt at der er sket en stor ændring i hvordan økonomien i tech-industrien hænger sammen. For 18 år siden var næsten halvdelen af Apples indtjening nemlig baseret på salget af OS licenser!

De sidste mange år er prisen for en opdatering af Apples operativsystemer raslet ned – kulminerende i sidste års Mountain Lion (OS X 10.8), der kunne fås til bare 19 USD (cirka 103 kr).

Hardware over software hos Apple
Eftersom Apple jo primært er hardwareproducent, og sekundært softwareproducent, giver det god mening med denne strategi. I og med at de står for begge produkter, kan de vælge at lægge indtjeningen det ene eller det andet sted, eller begge steder. Men ved at lade den ene del være GRATIS, tilføjer de lidt ekstra goodwill til produktet. Og det giver jo ikke den store mening med gratis hardware.. (Citat John Siracusa, via Wired.com)

Og da Apple jo allerede har vænnet sine brugere til gratis OS-produkter i mobilverdenen, med gratis iOS-opdateringer, er dette skift til gratis OS-opdateringer til bærbare og stationære computer kun det næste logiske skridt.

Gratis for alle brugere fra 22. oktober!
Den gratis softwareopdatering til OS X Mavericks gælder uanset om du i forvejen har opgraderet til Mountain Lion, eller om du er så langt bagefter at du stadig kører Snow Leopard ;) Du kan opdatere fra idag (egtl. fra i tirsdags) – og du kan opdatere på alle modeller, helt tilbage til iMac og MacBook Pro fra 2007:
geekgirlmagazine tech it apple os operating system mavericks entrepreneurs kvindelige ivaerksaettere

Microsoft har ligget meget højere i prissætningen af deres OS – Windows 8 kostede således 199 USD –
geekgirlmagazine tech it apple os operating system mavericks windows ivaerksaetter
– men de har valgt heller ikke tage betaling for en opdatering til den nyeste Windows version Windows 8.1 – mon ikke bordet fanger med gratis opdateringer hos dem også nu?

Så fremtiden ser ud til at ligge i hardware-udvikling hos de to tech-giganter. Det bliver spændende at følge den videre udvikling!

Submit a Comment

Skriv en kommentar