Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 23. februar 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Cloud Shortcuts – Storage as a Service

Cloud Shortcuts – Storage as a Service

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Et buzzword, som alle med garanti er ramlet ind i er Cloud. Men hvad dækker Cloud egentlig over? Hvorfor er det så mange artikler og samtaler værd? Er det én eller flere ting?

Vi har sat os for at afmystificere Cloud via en række shortcuts. Hensigten med disse shortcuts er at gøre begrebet forståeligt og overskueligt – hvorfor simplificering KAN forekomme.

Cloud Shortcut #2 – Storage as a Service
Storage as a Service, eller Cloud Storage, er en forretningsmodel, hvor serviceudbyder lejer deres storage/lagrings-infrastruktur ud til andre virksomheder. 

Køb din lagringsplads eksternt

Grundlæggende giver Storage as a Service muligheden for at kunne anvende lagringsplads via internettet, som kan skaleres op eller ned efter behov uden investering i hardware og egen infrastruktur. Større virksomheder med stordriftsmuligheder tilbyder andre, typisk mindre virksomheder, at de kan tilkøbe den plads, som de har brug for indenfor en række strukturerede programmer.

Ekstern lagringsplads til back-up formål

Et af de primære behov der imødekommes med en storage-as-a-service løsning, er det evige behov for back-up. De fleste har efterhånden mentalt flyttet sig fra vendingen om, at rigtige mænd ikke tager back-up.

Effektiv back-up skal i udgangspunktet foretages med udgangspunkt i en Rule of Three, hvilket betyder, at hvis du har data, som du værdsætter, skal det altid gemmes tre forskellige steder. Det skal gemmes i to forskellige formater, og det skal gemmes på mindst én lokation, som ikke er der, hvor du normalt gemmer data. 

Et eksempel kan være, at data er gemt 1. på din computer, 2. på en ekstern harddisk, som du opbevarer andetsteds derhjemme, og 3. via en back-up på f.eks. Dropbox – som er storage via skyen. 

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Dropbox er således i denne beskrivelse anvendelsen af skyen. Denne service giver muligheder for mere eller mindre plads og adgang, alt efter hvor meget du har brug for. Noget er gratis, andet koster. En del services du kan tilkøbe koster først noget, når du vil have data UD igen betydende, at du ikke behøver at betale nævneværdigt, før du har brug for at aktivere din back-up.

Risikominimering for (måske især) mindre virksomheders behov for investering

I videnstunge virksomheder er der ofte et behov for, at man kan håndtere data, og dermed også et behov for, at man kan håndtere data med en given effektivitet. Investeringer i infrastruktur er som oftest i den tungere ende, og det kræver en pæn klat energi at vedligeholde.

Når man har købt servere og infrastruktur generelt, så har man samtidig erhvervet sig ansvaret for et løbende drifts set-up, hvilket sjældent kører uden bøvl. Servere og infrastruktur skal løbende vedligeholdes, opgraderes eller skiftes ud med jævne mellemrum, så det kan håndtere stadigt stigende behov for, at de data, som uvægerligt altid vokser i mængde, fortsat kan anvendes.

Ved tilkøb af storage, er det muligt at købe sig til adgangen hos andre. Udbyderen afholder udgifterne til selve infrastrukturen, du anvender den bare. Hvis du pludselig har brug for meget mere plads, er det muligt for dig at tilkøbe mere uden at du har ramt loftet og skal investere i nye servere fordi der ikke var mere plads på de gamle. Opgraderinger og udskiftninger står du heller ikke længere for. Det betyder, at du kender din driftsomkostning og de muligheder du har for at skalere op eller ned, hvis og når dine behov ændrer sig.

Understøttelse af mobilitet

Når data ikke er bundet til en defineret geografisk lokation underbygger det mobiliteten. Det forekommer næsten unødvendigt at nævne i dag, at det giver god mening at sikre, at alt er tilgængeligt for medarbejdere uanset hvor de befinder sig. 

Gode grundlæggende muligheder for start-ups

Cloud Storage har skabt vejen for, at man med færre investeringer kan starte en virksomhed op. Med en computer og en internetforbindelse kan man via cloud få en pæn maskinpark i hus uden at skulle dels investere i hardware dels investere i enten konsulenter, medarbejdere, lokaler, køling eller tilsvarende før man kan være oppe og køre. 

Cloud Storage er således et forretningskoncept, som større virksomheder tjener penge på og investerer i, men der er gode deals derude, både på større storage løsninger og på mindre løsninger som er af mere privat eller minimal karakter.

Submit a Comment

Skriv en kommentar