Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 21. februar 2018

Scroll to top

Top

One Comment

Dells Women in Technology morgenmøde

Dells Women in Technology morgenmøde

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Karen Quintos and Anja MonradDell inviterede forleden Geek Girl Magazine, Geek Girl Danmark og “Women in technology” til morgenmad, og en snak om kvinders karriere i teknologi.
Personligt var jeg imponeret over at en af mine helte, Anja Monrad, var der, og hun havde sørme hevet andre stærke kvinder med, hvilket gav mig flere seje forbilleder. Særligt Karen Quintos (an kan følge hende på Twitter via @KarenDellCMO), var en stærk inspiration.

Kvinder mangler selvtillid?
Det, jeg synes var særligt inspirerende ved Karen, var hendes meget ligetil fremtoning. Vi snakker CMO for Dell, og der virkede ikke til at være skarpe albuer, eller frembrusende fyldig personlighed. Hun var ‘ganske almindelig’ fantastisk, måden hun fortalte på var inspirerende, men også nede på jorden og gav hende ikke en piedestalplads. Det særlige øjeblik, der betød noget for mig, var da hun fortalte om jobtilbuddet som CMO. Det første hun gjorde var at ringe til sin mand, som med det samme svarer “Hvorfor pokker ringer du? Selvfølgelig skal du tage jobbet”. Det var utroligt befriende, at selv kvinder med en fantastisk karriere kan blive ramt af ‘er-jeg-virkelig-god-nok-til-denne-stilling’ følelsen, som jeg personligt ofte mærker.

Den rette karrierevej?
Det gav et indblik i, at det er ok at tvivle på sig selv engang imellem, og søge støtte i andre, hvis man i sidste ende også er villig til at tage chancerne når de byder sig. Det er okay at overveje sin situation når drømmejobbet tilbyder sig, men det er også okay at tage det, selvom man muligvis forlader en anden spændende stilling. Karen var inspirerende i forhold til at skabe sig en karriere uden at sparke døre ind. Jeg gad godt høre mere om hendes fremgangsmåde til de forskellige jobs, og om det var hendes netværk eller tilfældighed, der gav hende den retning hun har. Jeg har hermed også lært, at hvis den efterfølgende debat ikke skal gå op i børne- og fritidsproblemstillingen, må man selv stille spørgsmålene. Det håber jeg, at jeg tør, næste gang der kommer spændende oplæg på banen.

Få en mentor
Der blev også givet et par tips til at finde den rette vej for sin egen karriere, blandt andet en mentor. Jeg har netop tilmeldt mig ITU’s mentorinitiativ, og glæder mig meget til at blive sparket ud af min ‘comfort zone’. Det var noget, jeg før Geek Girl hadede som pesten, men bare det at være en del af et netværk fuld af inspirerende kvinder, giver mig mere end jeg nogensinde kunne have forestillet mig.

Cecilia Bonefeld Dahl fortalte også om et netværks- og talentprogram baseret via LinkedIn, der var en samling af forskellige IT-virksomheder, der havde et fælles leadership program. Også noget der lød rigtig spændende. Jeg kan desværre ikke huske navnet på denne fede mulighed, men det kan være nogle af de andre deltagere kan hjælpe min hukommelse på vej?

Dell har generelt et stort fokus på kvinder. Du kan læse mere om deres “Women in Search of Excellence program” her

Comments

 1. AnjaMonrad

  Cathrine, tak for de fine ord! og ikke mindst fordi og alle i andre kom!

  Cecilia talte om det lederudviklingsprogram for kvinder som vi i ITB har genneført de sidste 3-4 år…. I kan finde mere info og ikke mindst joine Kvindelige Ledere i ITB’s LinkedIn gruppe på;
  http://www.linkedin.com/groups?home=&gid=4186274&trk=anet_ug_hm

  mange hilsner
  Anja

  @anjamonrad (på twiiter – hvis i skulle have lyst!)

Submit a Comment

Skriv en kommentar