Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 24. februar 2018

Scroll to top

Top

2 Comments

Gamergirl i den lyserøde trylleskov – om spil til piger

Gamergirl i den lyserøde trylleskov – om spil til piger

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

For et stykke tid siden sendte min gode ven Frederik, formodentligt storfnisende, mig et link til et site med online spil… til piger. Sitet er det øverste forslag, hvis man formaster sig til at google “games for girls“. Men før jeg kaster lidt op i munden og brokker mig ud over det hele, skal det lige pointeres, at i det øjeblik man bevidst søger på “spil til piger”, er man virkelig selv ude om det. Så kan man lige så godt tage tilløb og lave en bombe ud i det store bassin med ulækre stereotyper og kønsklam kulturel nedtursnektar. Så det her skal ikke læses som endnu et kønsdebatoplæg, eller østrogeekyt vredesudbrud, tværtimod synes jeg, der er lidt inspiration at hente. Til et anti-spil.

Games go Girls…

Men først, det her spil-til-piger site… At klikke rundt på det site, er lidt ligesom at svømme i den lyserøde glimmerspand Barbie kaster op i, efter hun har drukket for meget jordbærchampagne til housewarming i sit magiske trylleslot. Spillene falder primært ind i tre kategorier, Make-over-dress-up-stuff, Hyg-om-din-magiske-tryllehest og Lær-at-lave-mad-og-servér-mens-du-ser-godt-ud.

Og det er da helt ok, der er sikkert mange 10-12 årige, der synes, det er superfedt at plante violer, der kan kommes i tærter, de kan fodre deres enhjørning med, og det skal de have lov til. Og igen, jeg er selv ude om det, når jeg går ind og søger kønsspecifikt på spil. Men puuha, når det er sagt, sikke en unuanceret omgang, for ikke at sige relativt kulturelt programmerende.

Som for eksempel dette lille fine spil, hvor man får lov til at være servitrice, og sørge for at man se godt ud imens. Jeg må indrømme, det gør mig lidt underligt stram i kæben. Lidt ligesom når man bliver præsenteret for Bilkas famøse drenge- og pigelegetøjs display, hvor der er store biler og spille-konsoller til drengene og … rengøringsudstyr til pigerne. Seriøst Bilka? Really? Vildt.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Men ja, nok om det. Her er dagens opfordring til alle vores dejlige, geniale Geek Girls derude: Efter min dukkert ned i det her nuttede, lyserøde helvede, fik jeg lyst til at lave et spil.

Slagt dig gennem den magiske skov

Et spil hvor man bevæger sig rundt i en nuttet, magisk trylleskov fyldt med pastelfarvede fabeldyr med lange øjenvipper. Dem skal man så udslette vildt og grusomt på så kreativ vis så muligt, med forskellige almene husholdningsgenstande. Det kan være en proptrækker gennem øjet, eller trinvis massakrering med en stavblender, og naturligvis skulle det give gode point at tage et fabeldyr i mulen og smadre et andet fabeldyr med det.

Der skulle være masser af nuttet animeret GORE ud over det hele, samt små blomster spyende ud af alle åbninger,

når man spidder en bamse på en enhjørning: Trylle-shish-kebamse. Efterhånden som man levellerer op, skal man få adgang til mere advancerede våben, såsom Flygel-katapulten, der kan flå op til 5 flyvende regnbueheste ned på én gang.

Lad os lave det!

Hvad siger I piger? Er der ikke nogen, der har lyst til at lave det spil sammen med mig? Jeg føler stor trang til det efter mit møde med GamesgoGirls sitet. Lad os afslutningsvis lige rense hjernen lidt med Charlie the Unicorn.


 

Comments

  1. Laura

    Fantastiskt, selvom det nok kræver en aldersgrænse der ekskluderer de fleste “piger”! Men kommer umiddelbart til at tænke på Happy Tree Friends (og Loyd the Rockin Unicorn) for at nævne noget muligt inspiration…

  2. miadue

    Fedt! Og sludder og vrøvl, alle børn elsker gore og ultravold ;) nej, det kan godt være, det ville være lidt mere af et voksenspil. Men det har jeg det også fint med :)

Submit a Comment

Skriv en kommentar