Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 23. februar 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Har du snakket med din mentor i dag?

Source: Michelleneujahr.com/2015/01/get-a-mentor/

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Tanker om at have og være en mentor, på det officielle og uofficielle plan, og en Geek Girls bekendelser omkring Snapchat.

Source: Michelleneujahr.com/2015/01/get-a-mentor/Har du en mentor? Hvis du siger nej, så vil jeg vove at påstå, at det ikke er rigtigt.

Der er mange definitioner på mentorship, men nogle af de ord der går igen er: at dele ud af sine erfaringer, rådgivning, vejledning, coaching, feedback og at støtte en mentees udvikling.

Måske har du ikke en mentor i forbindelse med et officielt mentorprogram eller én som du kalder mentor fx på din arbejdsplads. Men vi har alle sammen personer i vores liv og netværk, som vi bruger til at sparre med, søger feedback fra og får vejledning fra.

Min familie var mine første mentorer og jeg er f.eks. blevet ingeniør ligesom min far og moster og når livet rammer mig på godt og ondt er min mors råd de bedste. Lærer især i gymnasiet, har påvirket mig meget, de satte tanker i gang omkring hvem jeg er og hvad jeg gerne ville med mit liv.

En mentor er en inspirationskilde

I løbet af mit arbejdsliv har jeg mødt og arbejdet for de mest fantastiske og inspirerende mennesker, som har sparket venligt til mig og set et potentiale i mig, som jeg ikke selv så. Ja der har også været røvhuller, og idioter, man ser dem hurtigt og man skal sørge for at holde dem på afstand og løbe fra dem hvis det er nødvendigt. Jeg har faktisk kun haft én officiel mentor i løbet af mit arbejdsliv, hun hjalp mig med at nå et meget specifikt mål. Det var et virkeligt godt forløb og jeg lærte meget og nu efter et par års pause, har min mentor spurgt om vi skal starte et nyt forløb op. Ja tak, er mit svar.

Hvorfor vil man gerne være mentor?

Det betyder jo ekstra arbejde for én selv, det er måske bare for at få det på sit CV? Jeg kan kun svare for mig selv og det kan gøres meget kort, det er utroligt berigende og udviklende for mig at være mentor. Det er næsten som om mine mentees bliver mine mentorer. At hjælpe andre med at nå deres mål og løse deres problemstillinger, giver mig indsigt og refleksion over mine egne problemstillinger og hjælper mig med at nå mine egne mål. Det også fedt at få et indspark fra andre mennesker, som ser på tingene på en anderledes måde end mig. Jeg synes, at det er så spændende at følge med i deres rejse og høre om de fejl de begår og deres successer.

Fugleperspektiv på din situation

En af fordelene ved at have en mentor, som ikke er tæt på dig personligt er, at man kan ofte se og sige ting, som dine personlige relationer er blinde for. Jeg har haft en mentee, som gerne ville arbejde med at bryde ud af rollen som, en stille pige, en etikette hun havde haft på sig selv siden sin barndom.  Da jeg kiggede på hendes CV og snakkede med hende, fik jeg et andet billede. Hun arbejdede som bartender og havde lige fået et fedt praktikjob ved at ringe til en højtstående chef og sælge sig selv. Mit spørgsmål til hende blev, om hendes etikette på sig selv var rigtig? Det var sidste gang jeg så hende og om det var mit spørgsmål, vores kemi eller travlhed på studiet, der var grunden til, at hun afbrød forbindelsen ved jeg ikke. Nogen gange skal man bare videre og husk på at et mentor/mentee er tidsbegrænset og det er ikke meningen, at man skal blive livslange venner med alle sine mentorer/mentees.

Kært barn har mange navne

Jeg har ikke tal og navne på alle mine uofficielle mentorer og mentees, de er der både i arbejdsliv og i mit private liv. En af mine nyeste ”mentorer” hjælper mig med Snapchat. Jeg kan simpelthen ikke se hvad man skal bruge Snapchat til. Hvis jeg vil sende billeder ud, så gør jeg det på Instagram og hvad skal man bruge billeder til, som man kun kan se én gang? Ingen af mine venner bruger Snapchat og jeg havde overvejet at spørge min kusine på 10 år at lære mig det, for man kan jo ikke være en Geek Girl uden at have styr på de hotteste sociale medier. Nu har en anden Geek Girl taget mig under sine vinger, og ja man bliver hurtigt afhængig af det skidt, og jeg smiler hver gang jeg får en snapchat, men jeg er stadig ikke helt overbevist omkring konceptet, men det er alle andre under 30.

Peger dig mod den rette vej, for dig

Husk på at ændringer i dit liv kan kun udføres af dig og kun du kan løse dine problemer, en mentor kan kun skubbe til dig og se tingene på en anden måde og komme med forslag til hvor løsningerne ligger. Stop snakken om, at du hverken har en mentor eller en mentee og nyd al den berigelse, som menneskerne omkring dig giver dig og som du giver dem, selvom I ikke har en officiel mentor/mentee kontrakt på hinanden.

Submit a Comment

Skriv en kommentar