Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 22. februar 2018

Scroll to top

Top

5 Comments

Higgs partikler, ateister, 80erne og varm te

Higgs partikler, ateister, 80erne og varm te

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.


Det bliver mørkere og mørkere udenfor og det er tid til at krybbe sammen i sofaen, med noget varm te i koppen og en god dokumentar eller serie på tv’et, iPaden eller hvad I Geek Girls nu bruger af gadgets. Jeg har selv brugt nogle timer på sofaen med et par dokumentarer fra Netflix.

“Particle Fever” fra 2014 vil gøre dig en smule rundtosset, men også give dig indblik i en af verdens måske nye vidunder the Large Hardron Collider (LHC), som er en 27km cirkulær tunnel i den schweiziske undergrund. I LHC bliver protoner sendt rundt og når de kollidere skabes der mulighed for at opdage nye partikler (såsom Higgs), som kan ændre vores forståelse af de gængse naturlove og hvordan universet blev skabt. Vi er helt i top i geek faktoren i denne dokumentar og man skal holde tungen lige i munden for at følge med. Det er til tider et rent spændingsdrama og man følger nogle af verdens dygtigste fysikers op og nedture i jagten efter sandheden. Jeg blev både rørt, grinede og blev lidt ærgerlig over, at jeg ikke hørte lidt mere efter i fysiktimerne på universitetet.

”The Unbelievers” fra 2013 og omhandler Richard Dawkins (biolog med fokus på evolutionsteorien) og Lawrence Krauss (teoretisk fysiker) kamp for at få os til at lytte mere til hvad videnskaben og vores sunde fornuft fortæller os, i modsætning til hvad religion og politik prøver at overbevise os om. De ting de to forskere diskuterer og fremhæver, er som dansker ikke særlig kontroversielt, såsom at vi er nært beslægtet med aberne, men for fx mange amerikanere er det ikke sandheden. Der en lang vej endnu før verden får en mere balanceret tilgang til både religion og videnskab. I “Particle Fever” er problematikken mellem religion og videnskab også belyst. Der er organisationer der prøver at stoppe forsøgene, da de er bange for jordens undergang fx pga. et selvskabt sort hul eller fordi de mener at ting kan gå galt hvis man piller ved Guds byggesten. Indtil videre er vi her dog endnu.

Har nogen af jer set serien Halt & Catch Fire på HBO? Den er på min efterårs to see liste og jeg glæder mig til at komme i gang. For dem som ikke har hørt om serien, så skulle det være lidt ala ingeniørernes Mad Men, med udgangspunkt i et par iværksættere der prøver at tage kampen op med IBM i 1980ernes Texas og lave en ny slags personlig computer. Der skulle også være Geek Girl power involveret.

Kom gerne med forslag til gode Geek Girl dokumentarer og serier.

 

Comments

 1. Mu er det altså ikke lys, men derimod protoner der er i LHC’s stråler http://lhc-machine-outreach.web.cern.ch/lhc-machine-outreach/beam.htm

  • Maria Arre

   Ja protoner it is ;-)

 2. Og hvis du vil have en geek girl så skulle du måske kigge på Claudia i warehouse 13 https://en.wikipedia.org/wiki/Claudia_Donovan

  • Maria Arre

   Tak for forslag til tech girl serie.

   • selv glæder jeg mig nu mere til at gense min yndlingsautist Saga i Broen III

Submit a Comment

Skriv en kommentar