Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 16. marts 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Hvem ville du invitere med til julefrokost?

Hvem ville du invitere med til julefrokost?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Julefrokostsæsonen har endnu en gang ramt os og bringer endnu en gang det ganske danske land i festligt lag. Flot tøj, god stemning, høje promiller og en overflod af lækker mad. You name it – we love it. Vi nyder ofte denne tradition i samvær med enten kollegaer, familie eller venner. Men hvis du nu fik muligheden for at vælge mellem alle, kendte og ukendte, levende og døde, hvem ville du så egentlig invitere med til julefrokost?
Præcis dette får du her forskellige geek girls’ sjove og interessante bud på:

Charlotte Pockendahl – Director, Architecture and Processes:

Jeg ville ELSKE at have muligheden for at invitere Elizabeth Garret Anderson til julefrokost. Hun fik en fantastisk karriere på trods af kultur, normer og opdragelse, og det ville være voldsomt interessant at høre om, hvad det var, der fik hende til at fortsætte den megen modgang til trods. Den vedholdenhed og taktiske tilgang til problemløsning hun må have mestret, ville jeg gerne have muligheden for at få indsigt i. – Og hun døde så i øvrigt i 1917……!
Elizabeth Garrett Anderson var Englands første kvindelige læge og kirurg, hun blev også Frankrigs første kvindelige læge, hun var den første kvinde, som blev Dean på et medicinsk universitet, den første kvindelige borgmester i England og endte også med at være co-founder af et hospital, der havde kvinder ansat. Alt dette FØR 1917. Hvad venter vi på?

Geetha Selvakumar – Change Manager at Huawei Technologies:

Jeg vil invitere Sheryl Sandberg, Facebook’s COO med til julefrokost. Det vil jeg fordi, at jeg synes, bogen, som hun har skrevet, og de interviewes, jeg har set med hende, er mega inspirerende. Jeg vil elske, at kunne tale mere med hende om hendes livserfaringer og de udfordringer, hun har set som kvinde i en branche med flest mænd, og ikke mindst om Faccebok, og deres mange projekter såsom Digital India.

IbenLouise Birkkjær – Design thinker og UX designer:

For det første ville jeg invitere Chris Hadfield, som er astronaut. Jeg gad godt være i hans selskab en hel aften og høre ham fortælle røverhistorier om livet i Rummet.
For det andet Mary Roach der er forfatter og selvlært journalist. Hun stiller de spørgsmål, ingen andre stiller, og hun skriver om det på den mest fantastiske måde. Jeg kan kun tro, at hun ville være sjov at have med til en julefrokost.

Maria Arre – IT Service Manager:

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Hvis jeg skulle vælge nogen, jeg gerne ville invitere, så var det først og fremmest min morfar og bedstefar, fordi jeg savner dem ekstra meget i julen. Udover det familiære tror jeg det ville være interessant at snakke med Malala, selvom hun nok har for travlt med at rede verden. Hvor har hun alt det mod fra? Hvordan kan hun være så tilgivende? Jeg bor pt. i Princeton, New Jersey, og Albert Einstein boede her fra 1936 til hans død i 1955. Jeg tror faktisk, Einstein ville være ret sjov at have med til en julefrokost, og efter et par snaps ville jeg nok mene, at jeg var klog nok til at starte en diskussion med ham :)

Lene Mejlby – Projektlederassistent:

Frances E Allen, den første kvindelige Turing award-vinder. Jeg har set hende tale engang på en konference, og hun mindede mig så meget om min farmor. At kombinere nørd og nostalgisk hygge må være fantastisk.

 

Therese Hansen – Founder og ejer af it-firmaet Monzoom:

Jeg ville invitere Linda Rising, som blandt andet har skrevet Fearless Change. Jeg har allerede delt flere måltider med Linda, når hun er i Danmark for at tale på GOTO-konferencen, men da konferencen ikke længere er i Århus, kan jeg godt blive bange for, at der ikke bliver mange af den slags muligheder i fremtiden.

Cathrine Wind Fallesen – User Experience Design Consultant i Interactive Experience and Mobile, IBM:

Den person jeg allerhelst ville møde, er nok Grace Hopper, eller måske Alan Turing! Efter at have læst The Innovators (How a Group of Hackers, Geniuses, and Geeks Created the Digital Revolution) er jeg blevet dybt fascineret af disse ‘tidlige’ tænkere af, hvad jeg nu i dag betragter som selvfølger! Faktisk ville jeg allerhelst rejse til deres tid og se historien blive skabt!

 

Tags

Submit a Comment

Skriv en kommentar