Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 24. februar 2018

Scroll to top

Top

5 Comments

Hvis vi skal have flere kvinder i teknologi skal vi…

Hvis vi skal have flere kvinder i teknologi skal vi…

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

 – billeder af Naomi Akvama

I går aftes mødtes omkring 80 kvinder til diskussion og debat om hvordan vi får flere kvinder i teknologi fagene hos Zendesk midt i København. Denne diskussion var en del af Geek Girl Magazines summer party, for at inspirere alle de fantastiske kvinder og mænd der dukkede op til at gøre mere for at få diversiteten frem. En hemmelig ting vi havde i ærmet her fra Geek Girl Mag’s side er at vi skriver alle ideerne ned så det bliver til et manifest omkring hvad vi allesammen kan gøre for at få flere kvinder i teknologi fagene.

Der blev diskuteret alt fra vigtigheden i at have diversitet blandt lærerne, hvordan ‘formålet med et IT-projekt’ måske er nøglen til at gøre det attraktivt for kvinder. Til hvordan retorikken og signalerne er omkring IT-verdenen og hvordan vi kommer til at vise det tekniske komplekse, samtidig med det ekstremt kreative. Et vigtigt budskab vi allesammen kunne skrive under på, er at IT er noget alle får berøring med og derfor er det også vigtigt at drivkraften bag IT ikke kun er kodning. Men det er nogen værktøjer som vi allesammen kan bruge til at udleve vores passioner og hobbyer endnu bedre, mere og måske endda starte virksomheder omkring det. Der blev diskuteret rollemodeller og netværk. Selvtillid og accept. Forståelse for at hvis kvinder skal i teknologi skal vi sammen opdatere idéerne bag.

Det var et brag af en aften! og vi er igang med at samle alle trådene fra diskussionerne til et statement, til et manifest.

Vi glæder os allerede til næste event

Comments

 1. Tak for et rigtig godt initiativ og godt at se dig tilbage Henriette!

 2. Anette Nørgaard

  Glæder mig til det fremtidige arbejde.. Skriv mig på til hjælp med manifest :-) Super dejligt at se dig på banen igen Henriette og rigtig godt arrangement.

 3. Agnieszka

  Hej Henriette, godt skrevet. Træls at jeg har mistet den arrangement. Er der mulighed for at komme i kontakt med dig via e-mail eller LinkedIn?

  • Henriette Weber

   Hej Agnieszka – Du må med næste gang! – du kan finde kontaktdetaljer på mig på henrietteweber.com – glæder mig til at høre fra dig

Submit a Comment

Skriv en kommentar