Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 24. februar 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Mød Ida Christine Andersen – co-founder af mademyday

Mød Ida Christine Andersen – co-founder af mademyday

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Skærmbillede 2015-11-19 14.12.42

mademyday er en virksomhed, der fokuserer på små oplevelsesgaver, såsom en kop kaffe fra en ven eller et lille gavekort på kakao og scones til to. Det hele foregår igennem en app. Mademyday er lillesøsteren til DuGlemmerDetAldrig.dk, hvor de oplevede stor efterspørgsel på mindre hverdagsgaver. mademyday er stiftet af Lasse Kjær som founder og Ida Christine Andersen som co-founder.

Ida Christine kommer lidt for sent hen på caféen i Aarhus, hvor vi (som i undertegnede og Elizabeth Rankich) har sat hende i stævne for at tale om hendes hjertebarn; startup’et mademyday. Nu er det dette, som hun får det meste af sin tid til at gå med, siden hun forlod Aarhus Universitet. ‘jeg startede som studentermedhjælp i ‘DuGlemmerDetAldrig.dk, og langsomt kom jeg bare længere og længere over i mademyday, som var en idé, Lasse og jeg fandt på sammen.

Det gav så god mening for mig, at i stedet for at man skulle bruge et par tusinde kroner til en oplevelsesgave, såsom et faldskærmsudspring eller en buket blomster, så kunne man vise hinanden venlighed og omtanke ved at give en kop kaffe, som folk kunne indløse på en café. Der er et kæmpe hul i markedet, der fokuserer på oplevelser i hverdagen og venlighed imellem hinanden’.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Selvom Ida Christine ikke var ‘founder’ og idémager bag mademyday fra begyndelsen, så lyder det ud fra vores samtale som om, at det er hende, der er motoren bag. Hende der sørger for, at det hele hænger sammen.

Det er en af de roller, som vi udefra kan se, at en del kvinder i startups og tech virksomheder befinder sig bedst i. Og vi vil endda argumentere for, at den er ligeså vigtig som selve founderen. Da vi spørger ind til hvorfor, siger Ida Christine ‘Lasse må godt være profilen udadtil med de gode idéer, der sørger for finansiering. Jeg vil hellere få virksomheden til at gro, og få mine styrker til at vokse med virksomheden’.

Jeg synes, det er en fantastisk valid pointe. Rollen som ‘co-founder’ skal have ligeså meget credit som rollen som founder.  Der er så meget fokus på at være ‘the one’ ‘the founder’, men hvis man begynder at fokusere på co-founder rollen også, så bliver det lidt mere ‘there’s no I in team agtigt’. Det er noget, vi vil fokusere på at skrive lige så meget om som ‘founderne’ her på magasinet. Det er ikke noget, vi har fuld merit for at sige, men det er mere et område og en persona, som vi kan se kommer mere og mere frem. Ida Christine er 28, en ung kvinde der er igang med at skabe sin fremtid som en del af et ledelsesteam i Mademyday. Og som hun selv siger til slut:

“Jeg foretrækker i høj grad at arbejde som en del af et team, hvor vi kan sparre om muligheder, udvikling og udfordringer sammen – og hvor vi kan bruge hinandens forskelligheder og kompetencer til at komme endnu længere. Jeg vil meget hellere arbejde sammen med gode mennesker om et fedt koncept, end køre mit helt eget løb.”

 

 

Submit a Comment

Skriv en kommentar