Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 22. februar 2018

Scroll to top

Top

3 Comments

IVÆRKSÆTTERTOPMØDE 2015: ÅR 0 FOR DANMARKS FREMTID…. og kvinderne er ikke med

IVÆRKSÆTTERTOPMØDE 2015: ÅR 0 FOR DANMARKS FREMTID…. og kvinderne er ikke med

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

iværksættertopmøde 15

Danmarks fremtid der åbenbart kun består af 4,5 % kvinder (1 kvinde blandt 22  talere, 21 mænd). Den gør lidt ondt. Faktisk helt ind i sjælen. Jeg har siden 2006 arbejdet med kvinder og iværksætteri og et af mine første projekter var sammen med Sofie Kragh-Müller hvor vi lavede en pin-up kalender med kvindelige iværksættere i. Siden hen har jeg lavet mange kvinde møder og un-conferences i tech og iværksætter regi. Iværksættertopmødet 2015 stiller godt nok (selvudtalt) Danmarks fremtid tilbage til 0. Men jeg føler også at jeg er lidt tilbage til start.

Iværksættertopmøde 2015 er et resultat af en samfundstruktur hvor kvinderne ikke tager beslutninger indenfor iværksætteri, eller sidder på nogen af  de politiske poster der har med iværksættere at gøre. Åbenbart.

Det er Ufatteligt. Næste gang folk mødes om iværksætteri (til topmøde), er de über über seje kvinder i Geek Girl Magazine og andre iværksætterorganisationer – ikke inkluderet? Man kunne spørge sig selv om det overhovedet er iværksætteri vi laver? Vi er åbenbart ikke er et seriøst nok ‘emne’ til at repræsentere, eller blive problematiseret i iværksætterisammenhænge. Man kunne endda sige vi blev ignoreret? Man kunne også spørge sig selv om det overhovedet er et topmøde for fremtiden af Danmark. For det tror jeg ikke på. Det kan det ikke være, hvis kvinder som iværksættere (og deres problemstillinger) ikke er med.

Hvis virkelig vil sætte År 0 for Danmarks fremtid, så burde i også kigge andre veje end at lave case studies på virksomheder der er flyttet fra Danmark. I burde kigge på hvilket et signal i sender. Hvordan Danmark opfattes som iværksætterstat udefra og indefra. I burde kigge på hvordan virksomheder de skabes fra den spæde start, og hvordan i støtter op om at det også er kvinder der starter virksomheder. Med barselsfonde, med investeringer og lån og ved at anerkende dem og deres iværksætter problemstillinger som talere, cases og deltagere på et iværksættertopmøde.

Og det er ikke fordi at kvindelige iværksættere skal fremhæves pga. køn. Det er slet ikke der jeg vil hen. Det fungerer ikke. Jeg vil hen til et sted hvor vi indgår på lige vilkår med andre, måske for ligestilling i iværksætterkredse, men måske også for diversitetens skyld i iværksætteriet.

Som Astrid Maria Bigoni sagde under en diskussion omkring deres iværksættertopmøde

Jamen jeg er helt sikker på at de hvide mænd nok skal redde os fra fremtiden.

Jeg kan ikke forstå at Danmark er sådan et land, der ikke inviterer halvdelen (ruffly) af deres befolkning med til topmøde om Danmarks fremtid. Men sådan er det åbenbart.

 

Comments

  1. Henrik

    Henriette har du prøvet at kontakte dem og spørge, hvorfor det er sådan?

    • Henriette Weber

      Hej Henrik. Jeps jeg var både i kontakt med sekretariatet derinde før og efter jeg skrev artiklen. De siger at de organisationer de har inviteret, de ikke har kvinder der har ansvar omkring iværksætteri. Ellers skal du checke @labeet’s tweets (og svar) ud på twitter på #itop15 – der kommer ind på lidt af det samme.

Submit a Comment

Skriv en kommentar