Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 21. februar 2018

Scroll to top

Top

2 Comments

Julekort fra en Alien

Julekort fra en Alien

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Jeg ved godt, at det ikke er særlig Geek Girl agtigt at skrive julekort i hånden. Det tager tid, det er dyrt, og de færreste kan læse min håndskrift. Men for mig er det en del af julen. De flotteste kort skal købes, helst med en masse glimmer på, og så skal der skrives kort, indtil jeg får krampe i hånden. Det er dog uden for mine Superwoman powers at sende alle jer fantastiske Geek Girls et håndskrevet julekort, så I må nøjes med den elektroniske version.

Jeg er pt. en Alien (nej jeg er ikke blevet grøn, slimet og spiser ikke små børn), det er min nye status i mange af de officielle papirer, der skal udfyldes, efter man er ankommet til USA for at arbejde. I 3 måneder er min hverdag flyttet til Princeton, New Jersey, ca. en times kørsel syd for New York City. Indtil videre er jeg blevet behandlet godt, selvom jeg er en Alien. Jeg fik f. eks. 3 invitationer til Thanksgiving af mine kollegaer, som kun havde kendt mig et par uger. Jeg har aldrig inviteret en Alien til juleaften, har I?

At være en Alien er også lidt hårdt nogle gange, f.eks. når man savner dem derhjemme eller savner sin 8 til 16 arbejdsdag i stedet for 8 til 18. Jeg er selvfølgelig altid glad på mine Instagrambilleder, man tager jo ikke et billede, når man sidder i sin bil og tuder, fordi ens bilnavigation ikke virker, og man ingen ide har om, hvor man er henne. En af de ting, der er anderledes for mig, er, at forskellen på rig og fattig er så stor, og med det følger også sikkerhedsniveauet fra by til by. Min naboby er f.eks. ikke sikker for en blond Alien som mig.

Jeg får øvet mit spanske, da mine negledamer også er Aliens og ikke snakker engelsk. Jeg bliver glad, når folk henvender sig til mig i toget og siger, at de kan lide mine støvler eller mit tørklæde. Kassedamen i supermarkedet smiler og er meget imponeret over, at jeg bager mit eget brød, og vil gerne have opskriften, mens hun tager sig tid til at pakke alle mine varer i poser. Som Alien kan jeg godt blive irriteret over ineffektiviteten i alt det, der bare er lidt offentligt og derudover, hvorfor drikkepenge ikke bare er inkluderet i prisen samt myldretids trafikken. Jeg er blevet inviteret med i gåklubben i frokostpausen (håber det kan holde noget af den dårlige mad fra sidebenene), men har ikke vænnet mig til, at man bagefter spiser sin frokost alene foran sin skærm.

I mit kvarter er jeg ikke en Alien. Min nabo snakker russisk, min underbo er Hindu, og jeg skråler med på danske julesange på repeat til stor ”glæde” for naboerne. Jeg har oplevet Halloween, Diwali, Veterans Day, Thanksgiving, Hannukkah. Jeg har multifarvet lyskæder hængt op på altanen som alle andre, og jeg hilste på Sikherne længerne nede af vejen, mens de var ved at få sat Santa og Rudolf op i haven.

I NYC er jeg ikke en Alien, Frihedsgudinden står der ude og lover os, at der er plads til alle. Uber samler mig op og finder den rigtige vej. Første gang jeg stod foran den kaotiske Penn Station med en kilometer lang taxakø foran mig, prøvede jeg at bestille en Uber. Efter 2 min. blev mit navn råbt ud af et bilvinduet på W 33rd St., af en mand med kraftig Jamaicansk accent, og jeg blev helt rørt over, hvordan teknik kan bringe folk sammen og få dem til at føle sig lidt mindre som en Alien midt inde på the big apple.

Glædelig jul og Godt Nytår! Eller som de korrekte Amerikanere ville sige det, for ikke at støde folk med andre religioner: Happy Holidays! I det nye år kommer der en artikel, som går i dybden med nogle af de tech ting, jeg har set og oplevet herovre.

(Billedet af Minecraft Santa er lånt fra her)

Tags

Comments

  1. Sikke hyggeligt med din hilsen! Jeg kan genkende meget, at det, som du skriver fra mine ophold i USA (hhv. au pair og studerende). Tænker det må være noget helt andet at indgå i arbejdsmarkedet. Spændende! Men selvfølgelig også hårdt. For alt er mere besværligt end man kender hjemmefra. Og det er ikke hver dag, at det er lige nemt at finde overskuddet til det. Ønsker dig en glædelig jul.

    • Maria Arre

      Glædelig jul til dig også Anette :-)

Submit a Comment

Skriv en kommentar