Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 23. februar 2018

Scroll to top

Top

One Comment

Kan børn spille sig til at blive Design Thinkers?

Kan børn spille sig til at blive Design Thinkers?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Det er vist ikke længere en hemmelighed, at børn i dag har brug for at lære mere end at regne og skrive i skolen. Design Thinking er blevet et fænomen, og evnen til at kunne tænke kreativt har aldrig været vigtigere. Men børn lærer ikke disse færdigheder i dag, på trods af at de bliver mere og mere efterspurgte i erhvervslivet.

Heldigvis er børn generelt gode problemløsere. Helt naturligt kaster de sig over at prototype deres idéer, og de tøver ikke med at realisere dem.

Så hvordan sørger vi for, at børn bliver ved med at tænke kreativt og være problemknusere? Og hvordan hjælper vi dem med at sætte deres kreativitet i system, så der kommer nye og bedre løsninger ud af det? Det har det spanske firma Seven Thinkers et bud på.

Seven Thinkers har netop afsluttet en Kickstarter kampagne for at finde midler til deres spil ’Khandu’.

’Khandu’ hjælper børn til at løse problemstillinger kreativt ved hjælp af Design Thinking principper.

Spillet består af fire sæt kort: Challenges, tools, Khandus og Action Cards. Hver gruppe af børn vælger en Challenge (udfordring) og et sæt Tools (værktøjer) til at løse opgaven med. ’Khandus’ er kunderne, der har deres krav til det færdige produkt. Action Cards hjælper børnene til at fortsætte den kreative proces, efter spillet er slut.

Gennem samarbejde og storytelling finder børnene løsninger på deres udfordring og ved at bruge ting fra deres nærmiljø, laver de prototyper og designer gennem leg.

Målet er at ruste børn til den nye virkelighed, hvor vi har brug for at fortælle historier frem for at præsentere facts, hvor vi har brug for problemknusning frem for udenadslære, og hvor det at kunne føre en idé ud i virkeligheden er en færdighed på linje med at kunne regne og skrive.

Helt personligt synes jeg, det er en fremragende idé, og jeg kan ikke vente, til jeg selv kan få fingre i et eksemplar af spillet.

Comments

  1. Spændende, tak for oplysningen.

Submit a Comment

Skriv en kommentar