Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 24. februar 2018

Scroll to top

Top

4 Comments

Kompetente mænd søger ekstremt kompetente kvinder

Kompetente mænd søger ekstremt kompetente kvinder

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

spring digital kompetente mænd

Da en venlig sjæl var så god at dele overstående i Geek Girl Danmark netværket, tænkte jeg at det måtte være en joke. Ordlyden “da vi desværre ikke umiddelbart kan få øje på nogle oplagte kompetente kandidater – der ikke er mænd…”, ramte mig som en mavepuster. Jeg blev fysisk ked af det i min krop. Det sker nogen gange når jeg bliver hængt ud som ikke-egnet, selvom jeg har arbejdet i den digitale verden siden jeg var 19. Har drevet egen virksomhed indenfor det, i de sidste 10 år. Og jeg kan nævne de første 10 kvinder der er ligesom mig.

Men, eget ego til side – Jeg syntes ikke at jeg skal formane stolpe op og ned, omkring hvor kompetent digital et kvindenetværk jeg har startet, for ikke at tale om mine egne kompetencer indenfor det digitale. Hvorfor skulle jeg rende rundt og flashe dem, bare fordi en tænketank af 13 kompetente mænd ikke kan finde nogen kompetente kvinder? Jeg hviler i, at dem der skal vide hvor kompetent jeg er, de ved det allerede.

Nu har jeg en gang tidligere kommenteret  “Spring Digital” netop da den blev lanceret og en yderst kompetent venlig herre delte på sin væg at han havde været med til at starte den. Der råbte jeg, ligeså højt jeg kunne “jamen de har jo ikke noget tøj på” – eller, i kan vel ikke tale digitale tendenser uden kvinder?

Det mener jeg fra bunden af mit anderledes business hjerte, ikke de kan. Kvinder står for mere brug af det digitale end mænd (især hvis man kigger på de sociale medier). Jeg vil også til en hver tid mene, at vi bruger det mere kreativt og mere relations/business agtigt end mænd. Man kan så diskutere om det er bedre eller værre end hvad mænd de bruger det til, men jeg syntes der skal være en ligelig del af begge verdener.

En del af mig får lyst til at stille mig op på en papkasse og råbe op om deres misogynistiske bras – som jeg egentlig syntes det er. En anden del af mig besluttede sig for, at slikke mine ulvemor sår i fred og tænke “pyt”, ligesom jeg tit gør. Men så besluttede jeg mig at komme med et modspil istedet – for hvis jeg ikke gør det, som leder af Geek Girl Magazine og Geek Girl Danmark, hvem skulle så? Bolden er på min banehalvdel og jeg besluttede at spille den.

Ser i, jeg har nemlig en datter. Hun er min primære ‘driving force’ indenfor alt jeg laver omkring kvinder og business. Fordi jeg har lovet mig selv at gøre verden til et bedre sted for hende. Fordi jeg vil være en rollemodel der har lov til at have sin eksistensberettigelse ligegyldigt hvor kvindelig eller ikke kvindelig jeg er, hvilket noget tøj jeg har på, og hvad jeg tænker offentligt og privat. Hun har ændret mit liv på en måde jeg aldrig nogensinde kunne have forudset. Hun fik en urkvinde op i mig (Min egen kanalisering af hende der råber TOWANDA! ligesom Katy Bates i Fried Green Tomatoes) og en stor del af hvad jeg laver i Geek Girl Magazine regi, er pga. min datter. Faktisk er hele min business baseret på hende. Fordi hun ikke skal opleve at få mavepustere af mænd der ikke mener, de kan finde nogen kompetente kvinder indenfor det digitale (måske kunne det være, at hvis de kiggede længere ud, end deres egen navle, at de ville få øje på os). Eller hvad kampe hun kommer til at kæmpe.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Jeg mener at en stor del af min “legacy” er at gøre verden til et bedre sted for hende, hvor hun ikke skal kæmpe ligeså mange kampe pga. hendes køn. Jeg vil have at hun har lov til at være som hun er. For hun er så meget. Vi er så meget. Og vi er 20 gange mere kompetente end mange mænd, fordi vi ikke bare skal være kompetente i ordets udstrækning, men fordi vi også skal dokumentere (og ansøge) om at blive anset som kompetente fordi nogen mænd sidder og kigger i deres egen navle efter digital kompetente kvinder.

Selve Geek Girl Danmark netværket som tæller tæt på 1200 af Danmarks mest kompetente kvinder indenfor alle mulige områder af digital udvikling. Det er dem selv, der definerer hvad de er kompetente indenfor. Ikke en af dem pynter sig med lånte fjer, for det kan vi ikke. Vi skal nemlig dokumentere hele tiden at vi er kompetente – nok.

Når man modtager et slag som dette, så kan man vælge to ting, at ignorere det, for det sker jo hele tiden – eller brøle op om det. Egentlig har jeg mest lyst til at ignorere det, for jeg bliver også træt af alle de ting man som kvinde kan råbe op om. Ligestilling blandt andet. Kompetencer over køn.

Det er lige det der er sagens kerne når Danmarks mest kompetente digitale mænd, ikke kan finde kompetente kvinder indenfor det digitale område i Danmark. Geek Girl Magazine er efterhånden et stort netværk hvor vi udvikler vores kompetencer sammen, som kvinder. Online i øjeblikket (pga. min sygdom) og snart også offline igen. Og hvis i, Spring Digital, ikke kan finde os, så har jeg fejlet som leder. For det er det, der er vores eksistensberettigelse, ud over at nørde kvinde vs. kvinde i et lukket netværk. At vi får synlighed. At I ved hvor i skal finde os. Og at I ser os som et kompetent business netværk indenfor digital udvikling og business i Danmark. Så I ved hvor i skal kigge. Og jeg ved hvor “Towanda the avenger” skal kæmpe sine næste slag.

Når det er brølt, ønsker jeg Spring Digital, alt det bedste i fremtiden. Der er brug for jer.

NB; I en kommentar fra Spring Digital (herunder) siger sekretariatet at de ikke står bag jobopslaget.

 

Comments

 1. Kære Henriette;
  Tak for et meget velskrevet indlæg. Det er dog IKKE os der har skrevet det jobindlæg. Tænketanken Spring Digital er lanceret i en beta udgave og der er flere nye medlemmer (og kvinder) på vej ind i gruppen.
  KH Mads.

 2. @Mads Bonke – for mig at se, er afsenderen på jobopslaget ret tydelig. Der henvises endda til dig specifikt. Hvis du og Spring Digital ikke står bag opslaget, hvem gør så?

  • Rasmus E. Casper

   Måske en ekstremt kompetent kvindelig ansøger?

 3. @Rikke – det er IKKE os der står bag indlægget. Til gengæld ser det ud til at man fint kan poste nye jobopslag uden at være koblet til det pågældende firma. Spændende lille stunt nogen har fundet på..

Submit a Comment

Skriv en kommentar