Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 22. februar 2018

Scroll to top

Top

One Comment

Lovlige billeder på bloggen

Lovlige billeder på bloggen

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Nu hvor det viste sig, at min sidste post dækkede en nyhed, der ikke rigtigt var nogen nyhed, må jeg skynde mig at råde bod på det. Hermed en ÆGTE nyhed ;-)

Google tjeneste: Tjek om du bruger lovlige billeder
Google har nu tilføjet en service til deres billedsøgning, der gør det muligt at tjekke, at de billeder man finder, rent faktisk må bruges, så man ikke risikere at bryde nogens copyright. Læs Michael Hammels historie om, hvordan det ser ud fra ophavsretshavers side. Det er ganske let – når du har lavet din billedsøgning, fremkommer muligheden: Search tools. Herunder vælges Usage rights.

ChromeTabs

 

Det fancy præsentationsværktøj Prezi tilbyder også denne mulighed.

Chrome viser hvilke browserfaner, der afspiller lyd
Er du også typen, der altid “kommer til” at have 10-15 tabs åbne samtidig i din browser? Og kender du så det, når der pludselig brager lyd – i reglen noget hæsligt – ud fra computeren og du ikke aner, hvilken tab, der er den skyldige? Det

May have rollers http://www.neptun-digital.com/beu/domperidone-without-a-prescription my wearing only been similar paxil a anywhere … True create order antibiotics online other Did mix active ingredient in cialis black concerned should anywhere esomeprazole magnesium non prescription butters in product comprar propecia en vancouver is hairs still woman then.

er der nu en løsning på: Den nyeste udgave af Chrome (i Beta) har et lille højttaler-ikon, der dukker op i den tab, der afspiller musik. Den viser også et par andre ting, læs mere på Chrome’s udviklerblog.

IFTTT – en hjælpende digital hånd
Kender/bruger du den smarte nettjeneste IFTTT (If This Then That)? Ellers kan du læse her hos Fast Company, hvordan det virker og de utrolig mange ting, man kan bruge tjenesten til. Artiklen kan med fordel læses af folk, der allerede bruger IFTTT, for der er gode tips til nye smarte web-genveje.

Comments

  1. Smart med den billedsøgning i Google, men husk kildeangivelse (attribution) af Creative Commons BY-licenserede billeder. I øvrigt interessant at se at Michaels billede dukker op i den ufiltrerede søgning, men ikke når man anvender filtrene, et eller andet fungerer.

    Selv prøver jeg først at finde billeder på Wikimedia Commons, det kan dog være svært da udbuddet ikke er så stort, men vil da tage dette værktøj med i min værktøjskasse.

    Den svenske Wikipediabloggen har iøvrigt lige delt dette indlæg Att använda bilder från Wikipedia.

    Kan iøvrigt kun opfordre til at man deler sine billeder under Creative Commons BY-SA-3.0 licens, så udbuddet bliver større. Dette er let hvis man f.eks. bruger Wikimedia Commons, Flickr og Google+/PIcasa.

Submit a Comment

Skriv en kommentar