Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 17. januar 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Nørdede vinterferieaktiviteter

Nørdede vinterferieaktiviteter

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Kalenderen viser 3. vintermåned, og vinterferiestemningen har for alvor ramt det ganske danske land. Vinterferien, der først blev indført i 70’erne, er den yngste ferieperiode i det danske kalenderår, og blev oprindeligt oprettet pga. at flere og flere danskere valgte at tage på skiferie med deres børn på trods af, at der ikke var skoleferie – man samlede derfor en række fridage til en samlet ugeferie, således at børnene ikke gik glip af deres skole. Smart!

Men hvad så med alle os andre, der ikke er så heldige at skulle på en lækker skiferie – hvad i alverden skal vi foretage os i den våde og ikke-sneklædte danske vinterferie?

Det er der heldigvis råd for – og der er mange af dem! Tag en tur i biografen, på museum eller i svømmehallen, lav noget bagværk, spil et spil, pluk en erantis, catch up med veninderne eller se samtlige sæsoner af din yndlingsserie. Masser af gode forslag, men hvis du nu søger noget nytænkning inden for vinterferieaktiviteter og måske endda evt. søger nogle aktiviteter, der snakker lidt til din nørdede side, så får du her et lille udpluk af, hvilke vinterferieaktiviteter du kan deltage i – og det gælder både store og små nørder!

 

Game ON!
Den står på leg og nørderi når Steno Museet i Århus inviterer indenfor til en uge med fokus på spil og computerteknologi. Du kan her deltage i forskellige workshops, hvor du fx kan udvikle og designe din egen gamecontroller af alternative materialer, såsom modelervoks og grøntsager og efterfølgende oven i købet afprøve den live på et rigtigt spil. Du kan også opfinde og bygge din egen fremtidsgadget af alverdens teknoskrot og derefter få den udstillet på museet. Derudover er der også fortællinger og udstillinger om overordnet spilleteknologi samt computerteknologiens udvikling. Game ON-arrangementet er for alle aldre og både for dem, der går seriøst op i computerteknologi og for dem, der bare godt kan li’ at spille. Arrangementet er alle dage i uge 7 (2016) i tidsrummet kl. 10-16.

 

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Arkitektur og byudvikling
Er du interesseret i Københavns arkitektur og udvikling? Og derudover frisk på at udnytte vinterens få solskinstimer med en cykeltur rundt i byens områder? Så er denne aktivitet lige noget for dig. Dansk Arkitektur Center har udviklet de såkaldte ”Podwalks”, der kort fortalt er en downloadet guidet tur rundt i forskellige dele af hovedstadens områder, med fokus på arkitektur og byudvikling. På Dansk Arkitektur Centers hjemmeside kan du gratis downloade de guidede ture i lyd, således at du kan lægge hele den guidede tur ned på din Ipod, telefon o.lign., og på den måde have guiden med dig i ørerne, når du cykler rundt i det valgte hovedstadsområde. Podwalks findes derudover også som en app. Du kan vælge mellem flere forskellige guider/podwalks, der hver og især fokuserer på forskellige områder i København, fx Carlsberg, Ørestaden, Nørrebro, Den Grønne Rute m.fl. De guidede ture er fortalt af både arkitekter, borgmestre, beboere og kulturpersoner, der alle sammen har hver deres input til, hvad du skal vide om udviklingen og arkitekturen i lige præcis den bydel, som du har valgt. Og så er det en aktivitet, du kan foretage dig hele året rundt, lige når det passer dig!

 

Kreativitet for børn
For børn og barnlige sjæle er der på Statens Museum for Kunst i København mulighed for at udfolde sin fantasi og kreativitet. Med materialer som bobleplast, sandpapir, farvet papir, garn, stempler, dufte og meget mere til rådighed, får du nemlig muligheden for at designe og kreere din helt egen kunstbog. Hvad enten om den skal være skør, skæv, farverig eller måske helt klassisk – kun din egen fantasi sætter grænsen. Arrangementet er i uge 7 i tidsrummet kl. 10.30-16-30.

Også Københavns Hovedbibliotek danner rammerne for, at børnene kan udfolde deres kreative evner og skabertrang, idet de med klippe klister, og hvad der ellers hører til, får muligheden for at være med til at bygge et fælles ’vinterværk’ og omskabe børnebiblioteket ’i vinterens tegn’. Arrangementet er i uge 7 i tidsrummet kl. 10-14.

 

Planetariet, nørdernes legeplads
I hele vinterferien (uge 7) holder Planetariet i København en kæmpe lysfest for både store og små nørder, hvor de under temaet ”Lys i mørket” byder på kreative aktiviteter og fascinerende lysshows. Du kan deltage i forskellige workshops, hvor du bla. kan lave din egen lysende lanterne eller dit eget UV-armbånd, der skifter farve, når det kommer ud i solen. Derudover vises der astronomiske lysshows samt bliver eksperimenteret med lys og farver og fortalt om stjernernes historie. Endvidere får du også muligheden for at blive taget med på en rumrejse i 3D! Planetariet har åben hele ugen i tidsrummet kl. 10.30-19.40 (20.50 fredag og lørdag).

Submit a Comment

Skriv en kommentar