Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 24. februar 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Skal børn sælge tegninger til naboerne?

Skal børn sælge tegninger til naboerne?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

 

Jeg ved hvor min idé om at blive iværksætter den kom fra. Den kom, da min datter var 6 måneder gammel og det mest fantastiske der nogensinde var skabt. Det vildeste jeg nogensinde har iværksat. Jeg syntes det var så bizart at jeg, efter reglerne, skulle smutte tilbage på arbejde sådan når hun var 9 måneder, også aldrig opleve de ting hun gjorde i løbet af dagen. Jeg fandt ud af at hvis jeg hentede hende tidligt fra vuggestuen, børnehaven og skolen og var sammen med hende om eftermiddagen – så kunne jeg sagtens nå op på min daglige makskapacitet for iværksætteri, om aftenenen når hun var puttet. Der var en del andet der røg på den bekostning (socialt liv og veninder blandt andet), men det fungerede fint i vores lille familie. Jeg ville ikke tilpasse mig, også bliver man jo nødt til at finde på et alternativ.

Jeg kan huske min første ‘hey det er da et iværksættergen’ oplevelse af min datter. Jeg var nemlig rædselsslagen, da hun som 5 årig besluttede sig for at gå ud og sælge tegninger til naboerne. Hun syntes det var fantastisk. Jeg syntes det var så slemt, for mit moderhjerte ville blive knust hvis der var nogen der gav hende et afslag og sagde nej tak til at købe en tegning. Jeg havde lyst til at rende rundt og banke på alle dørene og give dem penge, som de kunne give hende når hun kom med tegningerne, bare så hun ikke skulle blive ked af det.

Men sådan fungerer verden ikke.  Jeg ved ikke hvor hendes idé om at skulle sælge tegninger den kom fra. Jeg ved heller ikke hvor de utallige loppemarkedsboder, tatovørbutikker ( altså dem der kan fjernes med vand) og små køkkener hun har lavet, de kom fra. Eller jo, den kom både fra mig og hendes egne utallige spørgsmål omkring hvad hendes mor laver, det er hun nemlig ikke helt sikker på. Og det syntes jeg er en god ting. Hendes mor laver nemlig lige hvad der passer hende. Og helst noget der gør familien glad og giver rugbrød på bordet.

Hendes daglige miljø er dog også fyldt med iværksætteri og kreativitet pga. hendes skole. De har loppemarkeder, julebingoer og kageboder. Fordi der lærer eleverne nemlig at hvis der er noget man godt vil tjene penge på så bliver man nødt til at have noget at sælge. Grundprincippet i iværksætteri.

Og jeg syntes det er så vigtigt at børn lærer dette som helt små. At man kan se at de får julelys i øjnene ved at tænke ‘ orv jeg kan sælge TEGNINGER til NABOERNE – det er jo verdens bedste idé!’ Og det er det faktisk. Bare det at de får idéen er helt eminent godt. Derfor syntes jeg f.eks at det er til kæmpe bravour at  Global Entrepreneurship Week skydes igang med at ville give børn flere iværksættende idéer og derfor har udviklet nyt undervisningmateriale i iværksætteri, og lære børn ned til 0. klasse at tænke mere innovativt. For vi har brug for børn på gaderne, eller bag ipadsne der ser en idé blive til en lille forretning. Jeg tror faktisk at min datter fik den samme følelse indeni over et salg af en tegning til fru Hansen, som jeg får når jeg underskriver en konsulent-aftale i Henriette Weber Inc. Eller får en sponsor til Geek Girl Magazine, Eller som tidligere i denne uge, fik at vide af nogen at jeg var en kæmpe rollemodel for dem fordi jeg skaber ting.  Iværksætteri er for alle. Og det skal bifaldes og fodres. Hvad gør du for at fodre din iværksætter? eller dit barns?

Forslag og historier modtages i kommentarerne med kyshånd!

Submit a Comment

Skriv en kommentar