Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 21. februar 2018

Scroll to top

Top

2 Comments

Top 5 julefilm

Top 5 julefilm

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Har man sagt jul, har man også sagt hygge – og har man sagt julehygge, har man i hvert fald også sagt julefilm! Julefilm er alletiders til at skabe lidt ekstra hygge i den kolde tid og ikke mindst til at booste julestemning en ekstra tand. Men puha, hvilken film er det så liiige, man skal vælge at se? Der er jo en overflod af julefilm, gode som dårlige, og nøj hvor ville det dog være ærgerligt at komme til at satse på én af de dårlige.

Frygt ej! Geek Girl Magazine til undsætning. Du får her vores bud på de 5 bedste julefilm (i en fuldstændig vilkårlig rækkefølge) – til både store og små. Der er lidt til enhver smag, men ens for dem alle er, at de er super hyggelige og nogle rigtig feel-good julefilm. God fornøjelse!

 

Den sjove:
Home Alone
(1990) – Familiekomedie
Home Alohomealone2ne er en alletiders komediefilm for hele familien – og en rigtig juleklassiker. Filmen omhandler den 8-årige dreng Kevin, der ved et uheld bliver efterladt alene hjemme, imens resten af hans familie er rejst til Frankrig for at holde jul. Kevin synes i starten, at det er verdens fedeste julegave, at han har fået hele huset for sig selv, men han bliver hurtigt sat på en prøve, da han finder ud af, at nabolagets indbrudstyve har udset sig hans hus. Kevin gør derfor alt, hvad der står i hans magt for at passe på huset, hvilket resulterer i en masse kreative og humoristiske fælder – hvilke de uintelligente indbrudstyve selvfølgelig går direkte i. Filmens iscenesættelse skaber komik på den helt traditionelle slapstick-agtige facon, og det er dermed morskab, som både store og små kan forstå. Og så er det desuden bare en rigtig hyggelig julefilm med et charmerende glimt i øjet.

 

Den magiske:
The Polar Express
(2004) – Animeret familiefilm
polarekspressenThe Polar Express omhandler en lille dreng, der ikke længere tror på julemanden. En juleaften får han muligheden for at stige på et magisk tog, der kører op til julemanden på Nordpolen – og den mulighed griber han og hopper på toget. På togturen møder han både en alvorlig kontroller, en masse børn der glæder sig til at møde julemanden samt kommer ud i en masse gribende og fabelagtige situationer. Rejsen op til julemanden bliver for drengen et eventyr, der lærer ham om både livets og julens mirakler. The Polar Express er en rigtig sød julefortælling for hele familien, og som til tider skaber associationer til animationsfilmen Lille Nemo i drømmeland, pga. dens fængende fantasi og magiske touch.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

 

Den moderne:
Love Actually (2003) – Romantisk dramedie
Love actuallyDen romantiske komedie Love Actually foregår i London i måneden op til jul. Fortællingen er opbygget af flere forskellige handlingstråde, der på en eller anden måde er forbundet med hinanden, og som alle omhandler kærlighed. Via de forskellige situationers finurlige hovedkarakterer får vi både præsenteret flirts, forelskelser, ægteskab, knuste hjerter og forvirring – og det foregår alt sammen midt i hektiske december måned. Love Actually er en humoristisk og meget charmerende film, der med den søde juletid som fortællingsramme italesætter kærlighedens mange aspekter på kryds og tværs af både alder, køn og socialt lag. En masse kærlighed hører sig julen til, og det lever denne hyggelige film i hvert fald op til.

 

Den romantiske:
A Christmas Romance (1994) – Romantisk drama
juleromance1Det er jul, og det er en hård tid for Julia (spillet af vores allesammens Olivia Newton-John), der er enke og alenemor til 2 små døtre. Rigtig skidt bliver det dog først, da bankmanden Gregory dukker op og bringer den triste meddelelse, at Julia og hendes døtre ikke længere har råd til at sidde i huset og derfor bliver nødt til at flytte. En snestorm raser, og det tvinger bankmanden til at blive hos Julia julen over, selvom stemningen er yderst dårlig mellem de to. Under Gregorys ophold hos Julia bliver stridighederne dog langsomt erstattet af en bedre stemning, der endvidere udvikler sig til en sød juleromance. Fortællingen er super hyggelig og juleromantisk på den rigtig sugar-coated måde – men hæj, hvis der er noget, der kan bære at være sugar-coated, så er det da julen.

 

Klassikeren:
It’s a Wonderful Life (1946) – (Romantisk) drama
Screen-Shot-2014-12-05-at-160947It’s a Wonderful Life er i den grad en juleklassiker. Filmen omhandler den frustrerede businessman George Bailey, der har svært ved at finde ståsted og mening i forhold til hans arbejde, by og familie. Da George en juleaften er ved at give helt op, møder han sin skytsengel Clarence. I sit forsøg på at hjælpe George viser skytsenglen ham, hvordan hans by, familie og venner ville være, hvis han aldrig have eksisteret. Det går op for George, hvor meget han betyder for sin by og medmennesker, og han ender med at indse, hvor herligt livet i grunden er. Denne film, der minder lidt om juleklassikeren A Christmas Carol, formår på en rigtig fin måde at frembringe budskabet om, at man skal værdsætte sit liv, og dem man har i det. Og så er det alt sammen svøbt i den helt rigtige juleånd – hyggeligt.

Tags

Comments

  1. Jeg har ikke set The Polar Express, men efter denne anmeldelse er den røget på min Netflix liste!

  2. Simone Schnoor

    Sådan Cristina – den er simpelthen så hyggelig! Og så er den desuden produceret af bla. Tom Hanks, der også har lagt stemmer og ansigt til flere af filmens karakterer :)

Submit a Comment

Skriv en kommentar