Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 24. februar 2018

Scroll to top

Top

No Comments

We Need You

We Need You

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

We Need You

Vi mangler kvinder og it-kompetencer i bestyrelserne. Det er ‘old news’ og her står vi, og kan rent faktisk levere både it-kompetence og nogle af Danmarks sejeste kvinder. Geek-Girl er Danmarks største netværk med over 1.200 kvinder, der alle på én eller anden måde beskæftiger sig med it-baseret teknologi. Det er netop i dette netværk, at der findes den viden og erfaring indenfor IT-teknologien som de danske virksomheder har brug for, og der er hårdt brug for os.

Gammeldags

I har garanteret ligesom jeg, ofte tænkt – hvorfor har den og den virksomhed ikke en opdateret hjemmeside? Hvorfor tilbyder de ikke deres services via en mobil app? Hvorfor tænker de ikke ud af boksen? Hvordan kan de slippe af sted med en så ufattelig dårlig markedsføringsstrategi, som ikke omhandler en slagkraftig online strategi? Hvorfor er de så gammeldags i deres fremtoning?

Det er fordi bestyrelsen og ledelsen ikke har den fornødne viden om hvordan den teknologiske verden ser ud. De er nødsaget til at købe deres viden fra dyre konsulenter, hyrer agenturer til at varetage deres marketingfunktioner og fraskriver hermed store dele af deres it-ansvar ved ikke at erhverve sig den viden der skal til, for at deres virksomhed kan overleve på lang sigt. 

Hvert tredje bestyrelsesmedlem i PwC’s 2014 Annual Corporate Directors Survey svarer at bestyrelsen ikke har tilstrækkelig med it-kompetencer. I undersøgelsen svarer ca. halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne, at der ikke bruges tilstrækkelig med tid på strategier for hverken Cloud-teknologier, sociale medier eller Big Data. Samtidig er behovet for kompetencer inden for teknologi og digitale medier også steget i forhold til sidste år. I år anser 41 % det som meget vigtigt at have teknologiske kompetencer i bestyrelsen mod 33 % sidste år.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Ovenstående faktum betyder desværre, at en del bestyrelser, grundet manglede IT-kompetencer, fejler i at sikre en forsvarlig organisation af selskabets virksomhed. 

Viden forpligter

Jeg mener at vi befinder os i et netværk, hvor netop denne viden forpligter os til at gøre en forskel. Det nytter ikke noget at blive fortørnet over at der findes forholdsvis mange mænd i diverse ‘IT-ekspert paneler’ og i bestyrelser. Ansvaret er vores eget. Bolden ligger hos os. Der er ingen der kommer og banker på vores dør, ‘bare fordi vi er kvinder’. Heldigvis. Vi skal selv søge indflydelse, vi skal selv søge den fornødne viden der skal til for at gøre os egnet til en bestyrelsespost og vi skal selv sørge for at vi er synlige.

Jeg vil gerne opfordre medlemmerne i netværket til netop at synliggøre kompetencer, strømline C.V.’et og få sendt dette ud til diverse foraer som samler bestyrelseskandidater. Du behøver ikke at være Einstein eller have en doktorgrad inden for IT-videnskab for at kunne bidrage med kompetent viden. Se f.eks.: Bestyrelsesposten.dk som er en matchportal mellem virksomheder og kandidater. Tag et kursus inden for bestyrelsesarbejde eller deltag i et Advisoryboard. Start processen i dag, og brug din viden til at gøre en forskel. 

Stine Bosse understøtter it-kompetence behovet, udtrykt i Pwc’s undersøgelse i Økonomisk Ugebrev Ledelse nr. 5.:  ” Den anden trend, som måske kører lidt hen over hovedet på nogle bestyrelser – men som jeg klart ser som meget væsentlig tendens – er ny teknologier og de muligheder. Dette har ikke haft nok plads i bestyrelserne. Men det begynder at få plads i flere og flere bestyrelser, hvor man efterspørger teknologisk viden og særligt IT-kompetencer.”

Så hvad holder dig tilbage?

Nini er tidligere bestyrelsesmedlem ved North Atlantic Tourism Association og Nuuk Tourism, deltager ved clim-ATIC samt tidligere medlem af et Advisoryboard ved Norden omhandlende tourism projekt ansøgninger.

Submit a Comment

Skriv en kommentar