Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Geek Girl Magazine | 17. februar 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Women in Science Prisen hædrer tre forbilledlige forskere

Geek Girl Magazine for women in science 2014 unesco l'oreal videnskab

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.


Igår, onsdag den 15. januar 2014, var Geek Girl Magazine inviteret til overrækkelsen af årets L’ORÉAL-UNESCO For Women in Science Priser ved en fin event hos Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab i København. Priserne overraktes af undervisningsminister Christine Antorini.

Forbilleder, der bærer forskningen fremad

Tre unge kvinder blev i år hædret for deres forskning, som ‘Forbilleder, der bærer forskningen fremad’: Alicia Lundby og Anne-Marie Lund Winther for deres respektive forskning inden for finmekanikken bag hjertesundheden, og Signe Normand for sit feltarbejde med højteknologiske, lavtflyvende droner (oktokoptere), der skal klarlægge de globale klimaændringers påvirkning af naturen på Grønland.

Geek Girl Magazine for women in science 2014 unesco l'oreal videnskab signe nordmandKlimaforskning og vegetationsudvikling vha. droner:
Signe Normand, Ph.D, ansat som adjunkt ved Bioscience på Aarhus Universitet.
Hun modtager For Women in Science Prisen til sin forskning i, hvordan den arktiske tundras vegetation forandrer sig, og dermed hvordan klimaforandringer specifikt påvirker naturen i Grønland.

Den nuværende viden på området er mangelfuldt indsamlet via enten grove satellitbilleder eller feltobservationer med begrænset dækning. Ved hjælp af droner vil Signe Normands forskning skaffe et langt mere detaljeret billedmateriale. Dronerne er nærmere betegnet ubemandede octokoptere med kameraer, der kan flyve lavt over vegetationen.

Læs mere om Signes forskning på signenormand.net og i AU’s pressemeddelelse på scitech.au.dk.

Geek Girl Magazine for women in science 2014 unesco l'oreal videnskab alicia lundbyMolekylære mekanismer bag hjerterytme-regulering:
Alicia Lundby, Ph.D., er igang med sin Postdoc ved NNF Center for Protein Research ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.
Hun modtager For Women in Science Prisen til sin igangværende forskning i de molekylære mekanismer, der får hjertet til at slå regelmæssigt. Alicia Lundbys forskning har hidtil afdækket, at reguleringen af hjertets rytme afhænger af ikke færre end 353 proteiner.

De videre studier skal undersøge hvilke af disse proteiner, der er de væsentligste for hjerterytmen. Kendskab til disse proteiner kan bane vejen for udvikling af ny hjertemedicin, og dermed forhindre hjertesygdomme og hjerterytmeforstyrrelser, der i værste fald fører til pludseligt hjertesvigt og død.

Læs mere om Alicias forskning på bl.a. videnskab.dk.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Geek Girl Magazine for women in science 2014 unesco l'oreal videnskab anne-marie lund wintherRegulering af kalciumniveau i hjertemuskulaturen:
Anne-Marie Lund Winther, Ph.D., er igang med en erhvervs-Postdoc ved Institut for Molekylær Biologi og Genetik på Aarhus Universitet.
Hun modtager For Women in Science Prisen til finansiering af videre studier i, hvorledes et livsnødvendigt protein udfører sin funktion, således at kalcium fjernes fra muskelfiberne og hjælper musklen til at slappe af efter en muskelsammentrækning. Samspillet mellem dette protein og et mindre peptid spiller en vigtig rolle for at sikre, at kalciumniveauet bliver korrekt reguleret i vores celler, og således at for eksempel hjertemusklen ikke arbejder for hurtigt eller langsomt.

Forskningen kan især komme hjertepatienter til gode, for blandt andet hjertesvigt er ofte associeret med en ubalance i hjertecellernes kalciumniveauer. Anne-Marie Lund Winther vil undersøge, hvilke stoffer, der kan hjælpe til at regulere denne kalciumtransport og dermed kalciumniveuet i muskelcellerne, og denne viden vil potentielt kunne bruges til at udvikle ny og mere effektiv hjertemedicin.

Læs mere om Anne-Maries forskning hos Institut for Molekylær Biologi og Genetik, AU og i denne artikel hos Højteknologifonden.


For Women in Science er en global, årligt tilbagevendende prisuddeling indstiftet af L’Oréal og UNESCO, der skal få de gode rollemodeller blandt kvinder i naturvidenskabelig forskning frem i lyset – og tiltrække flere kvinder til de naturvidenskabelige fag.

En væsentlig målsætning med prisuddelingen er også at opbygge netværk mellem kvinder i videnskab.

For Women in Science-priserne er den danske del af programmet L’Oréal-UNESCO For Women in Science. Globalt set er priserne blevet uddelt siden 1998.

Sammen med æren følger en pris på 110.000 kroner.

Følg med og læs mere om For Women in Science
Du kan følge For Women in Science på Facebook, og du kan læse mere om programmet og priserne hos UNESCO og L’OREAL.

Submit a Comment

Skriv en kommentar